dijous, 17 d’abril del 2014

Invasió subtil

I seguim guerrilleres. No era la nostra intenció atacar dos cops en una setmana, però per qüestions d'agenda no ha pogut ser d'una altra manera.
Aquesta vegada hem col·laborat en el projecte multidisciplinar d'en Guillem Latorre, periodista i guionista reusenc. Invasió subtil és el títol del seu treball, amb el qual aprofundeix en les històries no explicades del pas de 4 personatges únics per la ciutat de Reus: Agustí Centelles, Joaquim Mir, Lou Bennett i Lluís Domènech i Montaner.


Al mes de novembre va presentar-ne el llibre i ben aviat s'emetrà el reportatge per TVReus, i és aquí on participem les Ganxetes.

El Guillem ens va demanar si podríem teixir algun element característic de cada personatge per gravar una mini guerrilla que servís d'entradeta per als diferents capítols. Establint un paral·lelisme entre el pas subtil del personatge per la ciutat i l'efimeritat de les accions ganxetes.

Vam començar amb la càmera de fotografiar xulíssima que van fer la Montse T i la Montse pelu. És l'element que caracteritza el fotògraf Agustí Centelles, i en Guillem ens va proposar que la col·loquéssim davant del Campanaret. 



Antifaços, brides, tisores i vergonya, molta vergonya..., però ja no hi havia marxa enrere. Així va quedar posada:



Mentre el Guillem es quedava gravant les reaccions de la gent, nosaltres ens vam dirigir al següent punt de gravació: el mercat Central, per col·locar-hi el vitrall modernista, inspirat en Domènech i Montaner, que va teixir la Ginesta amb la col·laboració de la Maria i la Margarida.



La idea inicial era penjar-lo a alguna de les marquesines de fusta que hi ha a la plaça, però era impossible, i vam haver d'improvisar una solució. 
 

Una trama de llana negra entre les columnes ens faria de base per poder-hi col·locar el vitrall. El resultat no està gens malament!


L'espiderman de l'Unai el va trobar ideal per al seu entrenament diari.


Ah! I vam tenir una espectadora d'Urban Knitting Zaragoza, que passava per allà, casualitats divertides; vam explicar-nos unes quantes batalletes llaneres.


Corrents vam anar a buscar un banc del passeig Sunyer per poder-hi posar el piano i les notes musicals que havien teixit la Rita i l'Assun per homenatjar el pianista de jazz Lou Bennett. Més que una guerrilla era una gimcana!


Vam convertir el banc en piano i entre dos arbres va aparèixer un pentagrama carregadet de notes musicals.



Veieu el pentagrama? Eps! que té clau de sol i tot!


Pitant cap a la plaça del Teatre a col·locar l'últim element: la paleta de pintor de la Natàlia, la Coia i el senyor Escoda (que va fer la paleta de fusta, moltes gràcies!).



Tota la nostra feina ha estat teixida amb llana Mussara i Lamimosa d'Adr (Antonio del Rio) una empresa familiar reusenca que ja fa més de 45 anys que fabrica i distribueix tot tipus de llanes i que molt amablement ens han cedit tot el material necessari per dur a terme aquesta guerrilla. Moltes gràcies, treballar amb els vostres productes sempre és un plaer!

Aquesta vegada sí que estem contentes! 


Gràcies a les nostres fotògrafes Maria i Ginesta!





7 comentaris:

  1. Enhorabona. Es un plaer que feu servir lrs nostres llanes. De fet vaig ser testimoni de com col.locaveu el "vitrall" a la plaça del Mercat pero em va fer vergonya presentar-me. Repeteixo, enhorabona.
    Jesús del Río Fort (AdR)

    ResponElimina
  2. Impressionant!

    Felicitats. Seguiu així, feu la ciutat única i especial!

    ResponElimina
  3. Espectacular, noies, us ha quedat increïble, m'encanta tot! Triaria una peça favorita, però totes em semblen una passada. Petons!

    ResponElimina
  4. Waw! Brutal la càmera i el pentagrama! Esperem nova entrada per Sant Jordi??? De ser així jo vull una rosa! Felicitats per la feina i quedem a l'espera d'una nova guerrilla! Visca el ganxet!

    ResponElimina